Stichting‌ ‌SportFrinten‌ ‌timmert‌ ‌aan‌ ‌weg‌ ‌in‌ ‌West-Brabant

De Roosendaalse Stichting SportFrinten timmert aan de weg. Een kleine drie jaar geleden is de stichting, die bestaat uit een handvol vrienden, voorzichtig begonnen met het organiseren van de Tocht der Frinten in Schijf. Het succes van de toertocht in Schijf smaakte duidelijk naar meer, en meer kwam er.

 

 

Het jaar daarop werd het aantal toertochten al uitgebreid naar 3 en werd tevens de BWF ronde van Borteldonk bij Nispen door de stichting georganiseerd. Voor 2020 gaan ze nog een stapje verder. In de maanden april, mei en juni organiseren ze zowel voor de wedstrijd- als toerfietsers evenementen. In april organiseert de stichting de BWF ronde van Ralph’s Bike Shop Roosendaal (12 april) en een toertocht in Apeldoorn (15 april) , in mei staat de Tocht der Frinten in Schijf op het programma en in juni sluiten ze de drieluik aan toertochten af met de Tocht der Frinten in Alblasserwaard.

Het toetje wat ze voor het laatst bewaren, is de BWF ronde van Peet’s Bloemenshop Borteldonk (20 september) om de wielerzomer in Roosendaal mee af te sluiten. Bij voldoende aanmeldingen willen ze in Borteldonk, naast de vaste BWF categorieën van 50+, 50- en amateurs, ook een categorie geüniformeerden laten vertrekken. Een strijd tussen renners van overheidsdiensten zoals politie, douane, defensie en brandweer als een soort revanchewedstrijd voor alle afzonderlijk verreden kampioenschappen.