Jumbo-Visma Academy werkt samen met wielerverenigingen

Team Jumbo-Visma Academy gaat een samenwerking aan met vooralsnog zeven Nederlandse wielerverenigingen, waaronder De Jonge Renner en Willebrord Wil Vooruit. Het samenwerkingsverband draagt bij aan het doel van de Academy om meer jongeren te enthousiasmeren voor de wielersport en deze groep op de fiets te krijgen.

 

Op dit moment zijn de volgende zeven verenigingen betrokken bij Team Jumbo-Visma Academy: Willebrord Wil Vooruit, WV De Jonge Renner, AXA Valleirenners, AR & TV De Adelaar, CC’75, AWV De Zwaluwen en WV De Amstel.

 

Jan-Willem Prinsen, voorzitter van WV De Jonge Renner, denkt dat het goed is voor de wielersport dat Team Jumbo-Visma niet alleen aan de topsport denkt, maar ook aan de breedtesport. “Het feit dat Team Jumbo-Visma Academy verenigingen wil ondersteunen en faciliteren met kennis en expertise is een mooi initiatief. Ik ben zelf werkzaam op een middelbare school en merk dat het lastig is om jongeren te bereiken. Door zichtbaar te zijn, onder andere door het organiseren van schoolclinics, komen jongeren in aanraking met wielrennen. Een vereniging is ook aanwezig bij een schoolclinic. Zo hopen we een goed beeld van een wielerclub te creëren bij de doelgroep. Uiteindelijk denk ik dat clubs hierdoor meer leden krijgen, maar dit zal een proces van de lange adem worden.”

 

In de loop van 2020 komt er meer duidelijkheid over de mogelijkheden voor verenigingen die momenteel niet bij de samenwerking zijn betrokken.