Europese titels voor Van der Poel en Kastelijn

In het Italiaanse Silvelle is Mathieu van der Poel voor de derde keer op rij Europees kampioen veldrijden bij de profs geworden. Yara Kastelijn greep met een fraaie solo de winst bij de vrouwen. Ook Ceylin del Carmen Alvarado (vrouwen U23) en Puck Pieterse (junior-vrouwen) kroonden zich tot Europees kampioen in hun categorie.

Van der Poel rekende bij de profs in een spannend duel af met Eli Iserbyt, die het zilver won voor zijn landgenoot Laurens Sweeck. Lars van der Haar kwam als vijfde over de meet.

 

Bij de vrouwen reed Yara Kastelijn vrijwel de hele wedstrijd alleen aan de leiding. De renster uit Neerkant haalde het voor de Italiaanse Eva Lechner en titelverdedigster Annemarie Worst. Maud Kaptheijns eindigde als vierde.

 

Een val in de finale maakte een einde aan de kansen van Ryan Kamp bij de beloften. Hij finishte uiteindelijk als achtste. De titel bij de beloften ging naar de Fransman Mickael Crispin die het haalde voor de Duitser Timo Kielich en de Fransman Antoine Benoist. Tim van Dijke werd vijfde.

 

Bij de belofte-vrouwen prolongeerde Ceylin del Carmen Alvarado haar titel. Zij haalde het voor de Britse Anna Kay en de Francaise Marion Riberolle. Inge van der Heijden werd vierde en Manon Bakker ging als vijfde over de meet. Aniek van Alphen werd elfde.

 

Puck Pieterse reed knap naar de titel bij de junior-vrouwen. Zij haalde het solo voor de Francaise Olivia Onesti en Shirin van Anrooij. Sofie van Rooijen werd zevende.

 

De winst bij de junioren ging naar de Belg Thibau Nys, die het haalde voor zijn landgenoot Jente Michels en de Zwitser Dario Lillo. Tibor del Grosso was op een veertiende plek de beste Nederlandse junior in de uitslag.