NXTG Racing nieuwe naam voor UCI U23 damesteam

Het nieuwe UCI U23 damesteam van Pavé76 zal volgend seizoen uitkomen onder de naam NXTG Racing. De ploeg is het enige UCI U23 damesteam op de weg in 2020.

 

“De stap van junioren naar elite-racen is enorm voor zowel mannelijke als vrouwelijke rijders,” zegt CEO en oprichter Natascha Knaven. “De jongens hebben een aparte U23-categorie waar er tijd is om te groeien in hun eigen races. Bij dameswielrennen is er geen U23-categorie en slechts een handvol afzonderlijke races. De rensters die in de junior categorie tot de top behoorden moeten in het elite vrouwen peloton weer onderaan beginnen. We bieden een solide teamstructuur waarbij elk van onze negen renners de tijd krijgt om te groeien, te bloeien en te winnen, maar ook om te falen.”

 

NXTG Racing werkt ook nauw samen met Watersley Sports & Talentpark in Zuid-Limburg. Knaven: “Veel van onze rensters studeren nog. Doordat wij gebruik mogen maken van een teamhuis op Watersley Sports & Talentpark bieden wij hen de beste plek om hun sport en studie te combineren. Watersley ligt dicht bij veel educatieve voorzieningen en het zuiden van Limburg is een prima vertrekpunt voor trainingen.”

 

Het NXTG Racing Team bestaat in 2020 uit Rozemarijn Ammerlaan, Julia Borgström, Shari Bossuyt, Rhona Callander, Cathalijne Hoolwerf, Eva Jonkers, Britt Knaven, Charlotte Kool en Emily Wadsworth.