Arvid de Kleijn snelste in Hart van Oosterhout

2 september 2019

Het sfeervolle wielercriterium Hart van Oosterhout is gewonnen door Arvid de Kleijn. De renner van Metec-TKH toonde zich de snelste van een kopgroep van vijf renners, die een groot deel van de koers op kop reden.

 

De Kleijn haalde het uiteindelijk voor de Belgische veldrijder Jim Aernouts en thuisrijder Abe Celi. Robin Blummel en Ingmar Uytdewilligen maakten de top vijf compleet. Daarachter eindigde Coen Vermeltfoort op de zesde plek, terwijl Pieter van Oirschot als negende finishte.

 

“Gisteren reed ik de Omloop Mandel-Leie-Schelde in Meulebeke, maar daar liep het in de finale mis”, aldus De Kleijn, die in Oosterhout zijn zevende overwinning van het seizoen behaalde. “Na die wedstrijd was ik behoorlijk gefrustreerd. Maar die frustratie heb ik hier gelukkig van mij af weten te fietsen. Het ging niet makkelijk, want er werd behoorlijk hard gereden. Met name Abe Celi en Jim Aernouts trokken zo nu en dan flink door. Eigenlijk zou ik geen koers rijden vandaag, maar ik ben blij dat ik hier toch van start ben gegaan.”

 

Bij de nieuweling-meisjes ging de winst naar Julie van der Molen, die het haalde voor Elise Uijen en Babette van der Wolf. Maike van der Duin was de snelste bij de junior-vrouwen. Zij kreeg Anna van Wersch en Elisa Serné mee op het podium.