Team Jumbo-Visma contracteert dertien talenten voor opleidingsploeg

Op het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel hebben dertien talentvolle wielrenners hun handtekening gezet onder een contract met de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma.

 

De jeugdige groep bestaat uit wielrenners die in enkele gevallen de weg combineren met het veld, de baan of het mountainbiken. Rick Pluimers, Axel van der Tuuk, Lars Boven, Owen Geleijn, Olav Kooij, Hidde van Veenendaal, Mick van Dijke, Tim van Dijke en Gijs Leemreize zijn de Nederlanders in de ploeg. Archie Ryan (Ierland) en Finn Fisher-Black (Nieuw-Zeeland) vormen met Michel Hessmann en Maurice Ballerstedt (beiden Duitsland) de buitenlandse inbreng.

 

Robert Wagner wordt één van de ploegleiders. De Duitser is een oude bekende van Team Jumbo-Visma. Tot dit seizoen was hij als renner actief bij de Nederlandse profploeg. Wie naast Wagner de tweede ploegleider wordt van Development Team Jumbo-Visma wordt binnenkort bekend.

 

Robbert de Groot wordt hoofd van de opleidingsformatie. “We proberen het Nederlandse wielrennen in het algemeen naar een hoger niveau te tillen. Niets is zo mooi als de ontwikkeling van jonge renners die zich zo verbeteren dat zij op profniveau gaan acteren. Het is de uitdaging om dit op lange termijn te bewerkstelligen. Het development team moet de opstap naar de profs zijn voor jonge, talentvolle renners.”

 

Directeur Richard Plugge ziet met de komst van een eigen opleidingsploeg een wens in vervulling gaan. “Ik ben supertrots dat we, na het verdwijnen van het Rabobank Development Team, er met behulp van Jumbo en Visma in geslaagd zijn een opleidingsteam op te zetten. Samen met onder meer een scholenplan willen we zo aanwas creëren voor het Nederlandse wielrennen.”