Eerste editie NK Pumptrack in Roosendaal

27 juni 2019

In samenwerking met WielerExperience Roosendaal en de KNWU organiseert pumptrack.nl op 25 augustus in Roosendaal voor het het eerst in de historie van de sport een officieel Nederlands kampioenschap Pumptrack.

 

 

Iedereen met een fiets kan meedoen. Je mag zelf kiezen welke fiets jou het beste lijkt: een MTB, BMX of misschien wel een racefiets. De minimale wielmaat is 20inch.

"De KNWU wil graag in elk dorp/elke wijk een pumptrack zien, zodat kinderen vanaf zeer jonge leeftijd spelenderwijs stuur- en fietsvaardigheden kunnen aanleren, met o.a. loopfietsjes, skateboards, skeelers, BMX-fietsen en mountainbikes. Deze vaardigheden kunnen kinderen ook toepassen in het dagelijks verkeer, waarmee hun veiligheid wordt vergroot", aldus Marjanne Steenhuis van de KNWU.

"De pumptrack parcoursen zijn een logisch vervolg voor de enthousiaste jeugd om zich verder te ontwikkelen in de (fiets)sport. Pumptrack is een prima start en 'motor' voor de andere disciplines binnen de KNWU zoals BMX, MTB en zelfs wielrennen. Vaardigheden die daar geleerd worden nemen sporters de rest van hun leven mee. Ook als zij op latere leeftijd op de gewone fiets recreatief hun rondjes rijden."

Joost Wichman van pumptrack.nl: "Wij zien de pumptrack als dé oplossing voor een van de belangrijkste maatschappelijke vraagstukken van deze tijd: kinderen en tieners bewegen te weinig, zitten te veel binnen en ouders zoeken een veilige plek waar ze samen op een laagdrempelige manier kunnen sporten. De pumptrack combineert de voordelen van een fietscrossbaan én een skatepark. Een pumptrack geeft ze de prikkel, de uitdaging én de kick om weer in beweging te komen en te blijven. Op pumptracks kan de jeugd met o.a. loopfietsen, skeelers, skateboards en fietsen op een laagdrempelige, leuke manier de basis fietsvaardigheden aanleren." (Foto: Redbull.com)

Meer informatie over het evenement kan gevonden worden op www.pumptrack.nl