Parcours NK in Dongen met kasseien

30 april 2019

Het parkoers voor het NK op de weg in Dongen voor 15-18 jarigen plus Elite zonder contract ligt in grote lijnen vast: een omloop van 10,4 kilometer met elke ronde de passage over de kasseienstrook in de Watertorenstraat.

 

.

De stichting Wielerbelang Dongen gaat het NK in samenwerking met wielervereniging De Jonge Renner organiseren. Deze stichting organiseert dit jaar voor de 50e keer de Ronde van Midden Brabant op 29 september en vanwege dit gouden jubileum kwam het verzoek van de KNWU om dit NK te organiseren.

 

Vijftig jaar geleden waren Wim van Dongen en Jasper Bouma de initiatiefnemers van de Ronde van Midden Brabant, toen een eendaagse wedstrijd voor junioren. Wim van Dongen is nog steeds verbonden aan de Dongense wielerstichting als adviseur.

 

Start en finish zijn in het centrum van Dongen, de Hoge Ham nabij het gemeentehuis. Er worden vijf wedstrijden verreden.

 

Op zaterdag 22 juni komen de nieuweling-meisjes, junior-vrouwen en junioren in actie. Op zondag 23 juni is het de beurt aan de nieuwelingen en elite zonder contract.