Mathieu van der Poel wint Brabantse Pijl

De 59ste editie van de Brabantse Pijl in België is gewonnen door Mathieu van der Poel. In de sprint van een kopgroep van vier klopte hij op indrukwekkende wijze Julian Alaphilippe, Tim Wellens en Michael Matthews. Van de Poel maakte in de Brabantse Pijl zijn favoriete rol meer dan waar.  De jonge Brabander had in de winter deze klassieker al aangestipt als de wedstrijd waar hij het meeste kans maakte op de overwinning. De wedstrijd ging over 196 kilometer met 27 hellingen die bedwongen moesten worden.

Met nog 17 kilometer reden Wellens en Alaphilippe naar de eerder weggesprongen Daryl Impey toe. Van der Poel volgde en kreeg Matthews met zich mee. Het werd een sprint van vier omdat Impey even later al moest lossen. Alaphilippe en Wellens vielen nog wel aan in de finale maar hun aanvallen werden gepareerd door Van der Poel.

Van der Poel ging de sprint van kop af aan en won op imposante wijze. Na Michael Boogerd in 2003 stond er weer eens een Nederlander op de hoogste trede in deze Belgische klassieker.

Met de Amstel Gold Race a.s zondag sluit Van der Poel zijn voorseizoen af. Ook daar zal hij favoriet zijn na de recente resultaten. “De Amstel is nog weer een ander paar mouwen”, aldus Van der Poel. “Maar ik kijk ernaar uit.”