Mooi veld bij opening seizoen BWF

9 april 2019

Maar liefst 135 renners kwamen er afgelopen zondag aan de start bij de Ronde van Oekel in Rijsbergen, de openingswedstrijd van de BWF. Kees van de Sande in de 50+ categorie, Ben van Baelen in de 50- categorie en Gijsbert Nieuwkoop bij de amateurs waren de eerste drie winnaars. <!--more-->

 

Bij de 50+ toonde Kees van de Sande zich sneller dan zijn medevluchters Raphael Gabriels en Jos Bogaerts. Daarachter won Adrie Frijters de sprint voor plek vier, voor Johan Pemen. Alfons van Geel (9e in de wedstrijd) was de snelste bij de 60+ en kon samen met Rene Haast (2) en Willem Hus (3) het aparte 60+ podium op.

In de westrijd voor 50- wist een kopgroep van zeven renners weg te rijden uit het peloton. De eindsprint werd gewonnen door de rappe Ben van Baelen, voor Tom van de Peer en Frank Mertens. De pelotonsprint voor de 8ste plaats was voor Roberto Secci, voor Edwin Kas.

Bij de amateurs wist een kopgroep van 11 renners weg te rijden uit het peloton. Dit waren Joachim Raeymaekers, Bart Laurijssen, Tom Janssen, Gijsbert Nieuwkoop, Philippe Dela Montagne, Mike Kruijthof, Twan Kops, Cas Graafmans, Leo Gödde, Martijn Alberts en Rob Vincent.  Gijsbert Nieuwkoop bleek uiteindelijk de snelste van de koplopers, voor Twan Kops en Mike Kruijthof.