Winst voor Van der Haar en Van der Heijden in Rucphen

26 januari 2018

Lars van der Haar is winnaar geworden bij de internationale cyclocross voor elite/beloften in Rucphen. Hij haalde het met ruime voorsprong op Joris Nieuwenehuis. Thijs Aerts eindigde als derde. Stan Godrie kwam als vijfde over de meet en Jeroen Meijers als achtste.

Bij de vrouwen reed Inge van der Heijden ondanks twee lekke banden toch naar de winst. Zij kreeg Manon Bakker en Helen Wyman mee op het podium. Aniek van Alphen (Hapert) finishte als vierde, Monique van de Ree werd zevende en Veerle Goossens achtste.

De wedstrijd voor nieuweling-meisjes werd gewonnen door Mirre Knaven, die haar zus Senne Knaven voor bleef. Leonie Bentveld kwam als derde over de finishlijn.

Het NK voor ID renners werd gewonnen door Joannathan Duinkerke. Hij bleef Davy Mertens en Michael Katuin ruim voor.

Lucas Janssen toonde zich bij de nieuwelingen in de sprint sterker dan Tibor del Grosso en Bailey Groenendaal. Danny van Lierop werd vijfde, Mat van Gorp zevende, Jordi van Heijst negende en Jesse Kramer tiende.

De Belg Wout Vervoort zegevierde bij de junioren. Hij bleef Noah Vreeswijk en Twan van der Drift voor. Pete Uptegrove werd zesde.

De koers voor amateurs/sportklasse werd gewonnen door Atse ten Brinke, die Yannick Runhart en Bart de Veer wist te verslaan. Bij de masters toonde Maikel Govaarts zich de sterkste voor Ben Minkhorst en Edwin Raats. Jos Bogaerts kwam als zesde over de meet en Michel Groenendaal werd achtste.