Goud voor Van der Poel, Brand, Kamp, Alvarado, Ronhaar en Pieterse

14 januari 2019

Op de tweede dag van het NK veldrijden in Huijbergen mochten Mathieu van der Poel, Lucinda Brand, Ryan Kamp, Ceylin del Carmen Alvarado, Pim Ronhaar en Puck Pieterse het rood-wit-blauw aantrekken.

Mathieu van der Poel liet er bij de elite geen twijfel over bestaan wie de beste was. Hij reed al vroeg in de wedstrijd weg bij zijn concurrenten. Corné van Kessel kon even in zijn buurt blijven, maar verloor later steeds meer terrein. Hij werd uiteindelijk nog voorbij gestoken door Lars van der Haar in de strijd om het zilver.

Stan Godrie eindigde als vijfde, Sieben Wouters werd zesde, David van der Poel achtste en Kelvin Bakx negende.

Bij de vrouwen wist Lucinda Brand na een spannende strijd haar titel te prolongeren. Zij rekende af met Marianne Vos en een sterk rijdende Maud Kaptheijns. Lizzy Witlox werd achtste, Monique van de Ree negende en Veerle Goossens tiende.

Ryan Kamp reed sterk naar de titel bij de beloften. Hij haalde het voor Roel van der Stegen en Kyle Agterberg. Maik van der Heijden eindigde als vierde, Mees Hendrikx zesde, Bart Artz zevende, Mart Muskens achtste en Koen van Helvoirt negende.

Europees kampioene Ceylin del Carmen Alvarado kroonde zich ook tot Nederlands kampioene bij de beloften-vrouwen. Zij kreeg felle tegenstand van titelverdedigster Inge van der Heijden, maar die had een paar keer problemen met haar ketting en finishte uiteindelijk als derde. Het zilver was voor Fleur Nagengast. Yara Kastelijn eindigde als vijfde, Aniek van Alphen werd zesde, Susanne Meistrok zevende en Elodie Kuijper werd achtste.

De titel bij de junioren ging naar een oppermachtige Pim Ronhaar. Hij haalde het voor een sterk rijdende Lars Boven en Salvador Alvarado. Hugo Kars en Noah Vreeswijk maakten de top vijf vol. Pete Uptegrove finisthe als zevende.

Puck Pieterse ging met de winst aan de haal bij de junior-vrouwen. Zij haalde het solo voor Shirin van Anrooij en Sofie van Rooijen. Femke Gerritse eindigde als vierde en Lisa van Helvoirt werd zevende. (Foto’s John Kuijsters)