Vrouwenteam CCC-Liv vol ambitie voor 2019

In het Spaanse Denia is CCC-Liv, de voortzetting van WaowDeals Pro Cycling, afgelopen week voor de eerste maal samengekomen. De oranje brigade, onder leiding van ploegleider Jeroen Blijlevens, verwelkomt vijf sterke nieuwkomers en streeft ernaar om gedurende het hele seizoen bepalend in koers te zijn.

CCC-Liv onthulde tevens haar nieuwe uitrusting voor volgend seizoen. De rensters rijden op de weg met de Liv Langma en nieuwe EnviLiv (aerofiets), beide in een stijlvol, matzwart design. De nieuwe equipment heeft dezelfde uitstraling als de collega-mannenploegen (CCC Team en CCC Development Team).

 “We bestaan als ploeg al langer dan tien jaar en hebben het vrouwenwielrennen in die tijd zien evolueren tot een volwassen, professionele sport. Daar hebben we een belangrijk aandeel in gehad en de verdere ontwikkeling zullen we blijven stimuleren. Onze naamsponsoren CCC en Liv bieden ons daar ook de mogelijkheden toe. Er staat een sterke selectie die overal uit de voeten kan. Voor nog betere begeleiding hebben we een performance manager aangesteld. Hidde Bekhuis zal met zijn kennis van training en techniek het maximale uit de rensters halen”, zegt teammanager en -eigenaar Eric van den Boom.

CCC-Liv begint het wielerseizoen in Australië. Op 10 januari is er de Santos Women’s Tour Down Under en aan het einde van de maand (26 januari) is er de Cadel Evans Great Ocean Road Race. “De wedstrijden in Australië zijn geen doelen op zich,  maar ze zijn wel ideaal om een stevige basis te leggen waarop we de rest van het seizoen kunnen bouwen. In de tijd tussen de twee koersen blijven we in Australië voor een trainingskamp met een deel van de selectie. De eerste belangrijke wedstrijden waar de voorbereiding zich moet uitbetalen, vinden in maart plaats”, zegt ploegleider Jeroen Blijlevens. 

Selectie: Valerie Demey, Inge van der Heijden, Jeanne Korevaar, Evy Kuijpers, Marta Lach, Riejanne Markus, Ashleigh Moolman-Pasio, Pauliena Rooijakkers, Agnieszka Skalniak, Sabrina Stultiens, Marianne Vos.