Wesley Floren wint RK bij Dwars door ‘t Zand

Het Regiokampioenschap veldrijden voor Zuid-Nederland is bij de elite/beloften gewonnen door Wesley Floren. Hij had aan de finishlijn ruim 40 seconden voorsprong op Koen van Helvoirt. Mika van Gestel greep het brons, voor Niels Verbruggen en Jurgen Seelen. 

 

 

Bij de vrouwen toonde Aimée Schoe zich de beste. Zij haalde het voor Lisa van Helvoirt en Femke Gerritse, die wel respectievelijk als eerste en tweede eindigden bij de junior-vrouwen. Jet Wildeman en Joy van Vuuren werden vierde en vijfde. 

 

Senne Knaven pakte de winst bij de nieuweling-meisjes, voor Mirre Knaven en Silke Britt de Grave en Pem Hoefmans kwamen als vierde en vijfde over de finishlijn. 

 

De veldrit voor amateurs/sportklasse werd met overmacht gewonnen door Niels Wubben. Hij bleef Klaas Groenen en Jacob de Roo ruimschoots voor. Daniel Prijkel en Daan Bongers maakten de top vijf compleet. 

 

Erik Dekker greep na een spannende finale de winst bij de masters 40+ voor Maikel Govaarts. Het brons was voor Edwin Raats, die Edgar van Meer en Patrick Heijnen voor bleef. Bij de masters 50+ reed Jos Bogaerts solo naar de zege, voor Michel Groenendaal en John Montulet. Ton van Korven werd vierde en Jan van den Nobelen vijfde. 

 

Danny van Lierop won de veldrit bij de nieuwelingen. Hij kreeg Jesse Kramer en Tom Schellekens als tweede en derde mee op het podium. Bailey Groenendaal werd vierde en Mat van Gorp vijfde. 

 

Bij de junioren ging het goud naar Huub Artz. Hij had aan de finish een kleine voorsprong op Noud van den Hurk. Het brons was voor Niels Huijbregts, die Miel Storms en Jens van Korven voor bleef.