Aftrap voor NK veldrijden 2019 in Huijbergen gegeven

In Huijbergen is afgelopen vrijdag de aftrap gegeven voor de organisatie van het NK veldrijden 2019, dat wordt verreden op 12 en 13 januari 2019, met als scherprechters de Nootjesberg en de Tiestenduin.  

 

De presentatie was in handen van de bekende wielerspeaker Laurens van de Klundert. Op de avond werd er stilgestaan bij het overlijden van oud voorzitter Piet Broosus. Hij was meer dan 35 jaar lid van het Wielercomité, waarvan 25 jaar als voorzitter.  

Het NK veldrijden 2019 belooft een waar spektakel te worden op een nieuw uitgezet parcours. De grootste aanpassing is de verhuizing van de pitstraat naar een ruimer weiland aan de Weg naar Wouw. Deze zal ingericht worden met een mobiele wasstraat voor het afspuiten van de fietsen. Het publiek kan de fietswissel van nabij meemaken en zij kijken vandaar uit direct naar de Tiestenduin. Deze dienen de renners(sters) 2 maal te beklimmen. Daarnaast wordt de Nootjesberg van een andere zijde beklommen en blijft de befaamde chickenrun in het parcours opgenomen.  

De organisatie heeft gekozen op zaterdag 12 januari voor een breedtesport dag, waarin de categorieën: nieuwelingen meisjes, nieuwelingen, master 50+, masters 40+ en de amateurs/sportklasse aan het vertrek zullen staan. Zondag 13 januari zal ingeruimd worden voor een topsportdag. Dan zullen de beloften vrouwen/ junior dames, junioren, dames en elite heren acte de presence geven.  

Nederland heeft momenteel de wereldtop in huis bij zowel de dames als de elite heren: het dames peloton bestaande uit Sophie de Boer, Marianne Vos, Lucinda Brand, Maud Kaptheijns, Inge van der Heijden en Annemarie Worst en bij de elite heren is startgelegenheid gegarandeerd van Mathieu en David van der Poel, Lars van der Haar, Corné van Kessel, Joris Nieuwenhuis, Jens Dekker, Sieben Wouters, Stan Godrie en  Kelvin Backx. 

Het laatste nieuws over het NK is terug te vinden op www.nkveldrijden2019.nl