Plukgoed pop-up fietsroute door West-Brabant

8 oktober 2018

Heb je je weleens afgevraagd hoe een appel smaakt als je ‘m precies op het juiste moment plukt? Klim op je fiets voor de pop-up Plukgoedroute in West-Brabant. De pop-up Plukgoed route is tijdelijk te fietsen op 13 oktober.

 

 

Tijdens de pop-up Plukgoedroute kom je alles te weten over de Plukgoed appels en de bijzondere biodiversiteit in de omgeving van Zevenbergschen Hoek, Hooge Zwaluwe en Lage Zwaluwe. 

Plukgoed appels krijgen langer de tijd om te rijpen aan de boom in het zonnetje. De appelboer wacht met plukken tot de appels perfect van smaak zijn! Bewaren is echter lastig, waardoor deze appels niet aantrekkelijk zijn voor de verkoop aan supermarkten. Daarom overwegen veel appelboeren deze rijpe appels niet meer te plukken. 

Zonde, toch? Daar brengt Plukgoed verandering in! Zij brengen de appel als seizoensproduct weer op de markt. Op een natuurlijke manier gerijpt aan de boom. De hele zomer aan een takje in de zon om vol op smaak te komen. Bij Plukgoed draait het om de smaak, niet om de looks. 

Plukgoed is een appelconcept van beeldend kunstenaar Lobke Meekes en familie Lambregts van fruitteeltbedrijf de Stuifakker in Zevenbergschen Hoek. Het project is tot stand gekomen onder de vlag van Food Heroes. Zie: www.plukgoed.nl. Je fietst langs de knooppunten en stopt onderweg bij een paar kleurrijke en smaakvolle locaties. (Foto: www.brabantcelebratesfood.com)