Italiaanse zege in Ronde van Midden-Brabant

Een heerlijk najaarszonnetje en weinig wind zorgden vandaag voor weinig afscheiding in de 49e Omloop van Midden-Brabant in Dongen. In de massasprint die volgde toonde de 20-jarige Alberto Dainese van SEG Racing Team zich de snelste van het uitgedunde peloton, voor Wim Stroetinga en Arvid de Kleijn. Maarten van Trijp finishte als vijfde.

De koers werd gekleurd door een kopgroep van vier renners met daarbij Wim Wittenberg (De Jonge Renner), Rick van Breda (Monkey Town), Joost van der Burg (Vlasman Cyclingteam) en Stef Krul (Metec-TKH). Zij kregen later nog het gezelschap van de Belg Sander de Pestel (Lotto-Soudal U23) en Robin Löwik (De IJsselstreek). Pas diep in de finale werden zijn teruggepakt.

De Italiaan Dainese is volgens SEG-ploegleider Michel Cornelisse een groot talent. “Hij is pas 20, maar vorige week wist hij bijvoorbeeld al Dylan Groenewegen te kloppen in de sprint om zesde plek in de Gooikse Pijl. Verder won hij dit seizoen al een rit in de Baby-Giro, werd hij tweede in het Italiaans kampioenschap voor beloften en eindigde hij in de top tien in een aantal ritten in de Tour de l’Avenir”, aldus Cornelisse.

Het omnium voor nieuwelingen werd een prooi voor Mathijs de Kok. Hij bleef over drie onderdelen Bas van Leijsen en Jaap Roelen voor.