Strijd om bergtrui bij Wielerweekend Calfven

1 september 2018

Op zondag  2 september worden in Calfven wedstrijden verreden voor de KNWU- jeugd met de categorieën 1 tot en met 7 en ID renners. Naast de gebruikelijke bekers voor de winnaars en de ereplaatsen wordt ook gestreden om een bergprijs. 

In de gemeente Woensdrecht zijn weliswaar niet zo’n hoge cols als in de Tour de France, maar rond de Brabantse Wal en met name in Calfven kan aardig geklommen worden. Op het wegvak Calfven is – op het hoogste punt – een streep getrokken en hier zijn punten te verdienen voor de bergprijs. De winnaar van de bergprijs wordt, door rondemiss Sidney Prop, in een shirt van de gemeente Woensdrecht gehesen en gehuldigd als bergkoning. Met deze trui wil de organisatie op een leuke manier de veelzijdigheid van het fietsen in de gemeente Woensdrecht onder de aandacht brengen. De wedstrijden op 2 september beginnen om 11.00 uur. 

Op zaterdag 1 september worden vanaf 12.30 uur TMZ-wedstrijden verreden. TMZ is een organisatie die wielerwedstrijden organiseert voor recreanten en staat voor “Trimbelangen Midden Zeeland”. Verder worden op zaterdag ook dikke banden wedstrijden georganiseerd. De wedstrijd voor de jeugd wordt gereden in een viertal categorieën en wel in de leeftijdsgroepen van 3 tot en met 6 jaar, 7-8 jaar, 9-10 jaar en 11-12 jaar. Alle deelnemende kinderen krijgen voor aanvang een Decathlon T-shirt en een rugnummer en na afloop een traktatie en een fraaie medaille als aandenken. Helmen kunnen ter plaatse ter beschikking worden gesteld. De aanvangstijd van de eerste wedstrijd is om 16.30 uur. 

Kijk voor meer informatie op www.gpadrievanderpoel.nl