Shanne Braspennincx fietst voor de Hartstichting

De Brabantse baansprintster Shanne Braspennincx, ambassadeur van de Hartstichting, gaat op zaterdag 15 september deelnemen aan de actie van de Hartstichting ‘Fietsende Vrienden’ in Amsterdam. Samen met haar vriend en WK-baanwielrenner Jeffrey Hoogland en zijn broer Robin Hoogland vormen ze een fietsteam om geld op te halen voor dit goede doel. 

Zowel Robin Hoogland als Shanne Braspennincx hebben zelf ondervonden hoe het is om op jonge leeftijd een hartinfarct en zelfs hartstilstand te krijgen. Shanne kreeg op haar 24ste tijdens een trainingskamp voor de Olympische Spelen 2016 in Rio plotseling een hartinfarct. Haar zwager Robin (27) is eerder dit jaar getroffen door een hartinfarct en daarnaast kreeg hij nog eens een hartstilstand. Na veel steun en revalidatie heeft Robin nu de kracht om deze fiets challenge aan te gaan. 

Shanne Braspennincx: “Als geen ander weet ik hoe belangrijk het is om hart- en vaatziekten op tijd te kunnen opsporen. Nieuwe oplossingen zijn nodig, zodat meer mensen overleven en de beste behandeling kunnen krijgen. Ik vind het fijn om iets te kunnen betekenen voor de Hartstichting, want dit goede doel ligt mij nauw aan het hart. Ik ben helemaal enthousiast om dit te mogen doen door mijn inzet voor Fietsende Vrienden.” 

Doneren kan via de volgende link: https://amsterdam.fietsendevrienden.nl/actie/shanne-braspennincx 

Fietsende Vrienden is een actie die wordt georganiseerd door de Hartstichting. Op een speciaal podium op het festivalterrein van ‘De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE’ in Amsterdam worden dertig spinfietsen geplaatst. Dit doe je alleen of in een team (max 3 teamleden), waarbij de uitdaging is om binnen vier uur een afstand van honderd kilometer af te leggen. Alle deelnemers hebben vooraf een bepaald bedrag aan donaties opgehaald voor de Hartstichting. Tijdens deze actie zelf kunnen ook festivalbezoekers doneren voor onderzoek om hartinfarcten te voorkomen.  

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Zowel particulieren als bedrijven kunnen dus nog deelnemen aan Fietsende Vrienden. Inschrijven is mogelijk via www.fietsendevrienden.nl