Keisse sterkste in omnium Zevenbergen

12 augustus 2018

Quick-Step renner Iljo Keisse is eindwinnaar geworden van het omnium voor profrenners in Zevenbergen. Hij was over drie onderdelen de beste voor Simon Gerrans en Sam Oomen.

 

Keisse toonde zich de snelste in de tijdrit, voor Tim Merlier en Maarten de Jonge. De rit in lijn werd gewonnen door Simon Gerrans, die het haalde voor Marcus Burghardt en Floris de Tier. De afsluitende puntenkoers werd een prooi voor Sam Oomen, die Iljo Keisse en Simon Gerrans voor bleef.

Het criterium voor vrouwen werd gewonnen door Lorena Wiebes, die Monique van de Ree en Lauretta Hanson wist voor te blijven. Minke Slingerland (Oosterhout) kwam als zevende over de meet.

Nederlands kampioen Frank Visser ging zegevierend over de meet bij de amateurs/sportklasse en junioren. Hij bleef Jaco van Beusichem en Tom de Vreede voor. Stefan Laurijssen (Roosendaal) eindigde als vierde.

De winst bij de nieuwelingen ging naar Bram Leerkes, die het haalde voor Mathijs de Kok en Lucas Janssen. Roan Konings en Mike Bronswijk maakten de top vijf compleet.