Tachtigste Acht van Chaam prooi voor Tom Dumoulin

Sunweb-kopman Tom Dumoulin heeft de 80e editie van de Acht van Chaam op zijn naam geschreven. De nummer twee uit de Tour de France rekende in de eindsprint af met zijn medevluchter Steven Kruijswijk. Tien seconden later won Nederlands kampioen Mathieu van der Poel de pelotonsprint om de derde plaats voor Boy van Poppel, Danny van Poppel, Maarten van Trijp, Timo Roosen, Antwan Tolhoek, Sam Oomen en Wout Poels. 

 

Europees kampioene Marianne Vos heeft voor de achtste keer in haar loopbaan de Acht van Chaam op haar naam geschreven. Vos, die volgende week in Glasgow gaat proberen om haar Europese titel te verdedigen, versloeg in de eindsprint haar medevluchtsters Lauretta Hanson en Natalie van Gogh. Monique van de Ree (Etten-Leur) finishte als zevende. 

De wereldtitel voor militairen is in Chaam gewonnen door Felix Gross. De 19-jarige Duitser toonde zich de snelste in de massasprint. Hij bleef Gasper Katrasnik en Stephane Poulhies voor. De Nederlandse militairen konden zich niet mengen in de strijd om de medailles.