Sterke winnaars in Acht van Chaam

Voorafgaand aan het profcriterium worden bij de Acht van Chaam ook elk jaar wedstrijden gehouden voor de jongerencategorie├źn. Ook dit jaar kwamen daarin sterke winnaars naar voren. 

Bij de nieuwelingen spurtte Roan Konings uit Oudenbosch naar de zege, voor Tim Hennekam en Abdul Azim Aliyas. Robin van Oorschot en Daan Brouwer maakten de top vijf compleet. Max Mosmuller (Oss) kwam als achtste over de meet. 

De koers voor nieuweling-meisjes en junior-vrouwen werd gewonnen door Sofie van Rooijen, die het haalde voor Femke Gerritse en Shirin van Anrooij. Lisa van Helvoirt (Erp) eindigde als vierde en Silke Smulders (Tilburg) werd vijfde. Anna van Wersch (Tilburg) kwam als tiende over de meet. 

Jaap Kooijman ging als winnaar over de streep bij de elite/beloften. Hij haalde het voor zijn medevluchters Jordi van Loon, Nick van der Meer, Alex Molenaar en Jorn Buning. Daarachter spurtte Hans Dekkers naar plek zes. Daan Meijers (Dongen) kwam als achtste over de meet. 

In de funklasse toonde Koen Rombouts zich de snelste in de massasprint. Hij kreeg Menno Zoontjes en Arno Verstegen mee op het podium. Thijs Roelen en Jip Damen eindigden als vierde en vijfde. 

Afgelopen maandag kwamen al de amateurs/sportklasse en junioren in actie. Bram Mens greep de zege bij de amateurs, voor Peter Broeren en Bram Dissel, terwijl bij de junioren Dylan Strik de overwinningsbloemen in ontvangst mocht nemen, voor Daan Hoeks en Abdul Rashid Bin Hisham. (Foto: John Kuysters)