Acht van Chaam met Dumoulin, Van der Poel en Kruijswijk

27 juli 2018

Traditioneel wordt op de eerste woensdag na de Tour de France weer de Acht van Chaam verreden. Ook dit jaar is de organisatie er weer in geslaagd om een ijzersterk deelnemersveld te contracteren. De bekendste namen die op dit moment al zijn vastgelegd zijn de Nederlandse Tourtoppers Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk en Nederlandskampioen Mathieu van der Poel. Verder zullen ook Timo Roosen, Danny van Poppel en Boy van Poppel aan de start verschijnen. 

 

Overigens beginnen de activiteiten rond de Acht van Chaam al op zondag 29 juli, als op sportpark Groot Heivelt in Chaam de deelnemende teams aan het WK ploegentijdrit voor militairen worden gepresenteerd. 

Een dag later op maandag 30 juli wordt vervolgens het WK ploegentijdrit voor militairen verreden, gevolgd door wedstrijden voor de amateurs/sportklasse en junioren. 

Het programma op woensdag telt wedstrijden voor nieuwelingen, nieuweling-meisjes en junior-vrouwen, elite/beloften mannen, funklasse, elite/beloften vrouwen, het WK weg voor militairen en het bekende profcriterium. 

Programma: 

Maandag 30 juli 

17.00 uur WK ploegentijdrit voor militairen 
19.00 uur Amateurs/sportklasse 
19.03 uur Junioren 

Woensdag 1 augustus 

09.30 uur Nieuwelingen jongens 
09.31 uur Nieuwelingen meisjes/junior vrouwen 
10.45 uur Elite/beloften mannen 
13.00 uur Funklasse 
14.15 uur Elite vrouwen/belofte/Elite Club 
16.00 uur WK militairen 
19.00 uur PROFS 

Kijk voor meer informatie op www.achtvanchaam.nl