Jan Maas als stagiair aan slag bij Lotto-Jumbo

SEG Racing renner Jan Maas uit Huijbergen loopt de rest van het seizoen stage bij Team LottoNL-Jumbo. De jonge klimmer rijdt in elk geval de Tour of Utah en de Colorado Classic. 

 

 

De 22-jarige West-Brabander trapt zijn stage af met een trainingskamp in het Oostenrijkse Kühtai. Daar maken onder anderen George Bennett, Danny van Poppel en Jos van Emden zich op voor de tweede helft van het seizoen. 

Maas is blij met de kans die hij krijgt. “Ik heb hier hard voor gewerkt en het is mooi om erkenning te krijgen van zo’n grote ploeg.” In augustus trekt hij met het team naar de Verenigde Staten om daar wedstrijden te rijden. “Voor mijn ontwikkeling is het goed om mezelf te meten op een hoger niveau in een nog professioneler klimaat. Ik ben er trots op dat ik de komende tijd in het shirt van Team LottoNL-Jumbo fiets.” 

Volgens Sportive Director Merijn Zeeman is Maas opgevallen omdat hij zich goed als klimmer ontwikkelt. “Daarnaast laat hij ook zien belangrijk ondersteunend werk te kunnen verrichten. Het stagecontract geeft ons de kans om hem als renner en als mens beter te leren kennen.”