Van der Poel ook succesvol op MTB

7 juli 2018

Na zijn Nederlandse titel op de weg vorige zondag, is Mathieu van der Poel met succes opnieuw begonnen aan zijn mountainbikecampagne. Vrijdagavond stond in het Italiaanse Val di Sole de short track op het programma. Van der Poel imponeerde andermaal en finishte uiteindelijke solo voor wereldkampioen Schurter.  

 

 

De wedstrijd kende een furieus begin maar Van der Poel probeerde de short track in het tweede wedstrijddeel volledig naar zijn hand te zetten. Met twee snedige demarrages bergop, zorgde Mathieu voor de afscheiding op wereldkampioen Schurter. Uiteindelijk finishte de Nederlander met een voorsprong van goed zeven seconden op Schurter, terwijl de Franse kampioen Maxime Marotte als derde eindigde.  

“Ik denk dat ik het verschil maakte bergop vandaag”, gaf Van der Poel achteraf mee. “Dat was ook het plan: de gas op de oplopende stroken volledig opentrekken, om daarna wat te recupereren. Al was van recupereren in deze short track eigenlijk weinig sprake. Het ging er héél snel aan toe maar ik heb er wel van genoten. Ik heb de goede vorm te pakken, hopelijk kan ik dat zondag ook tonen.”