Wie zijn de snelste tijdrijders bij het NK in Bergen op Zoom?

26 juni 2018

In het centrum van Bergen op Zoom wordt morgen beslist welke renners zich in hun categorie een jaar lang Nederlands kampioen tijdrijden mogen noemen. Bij de profs lijkt het op voorhand een strijd te gaan worden tussen Wilco Kelderman en Jos van Emden. Beiden zijn al een keer eerder Nederlands kampioen geweest en  

Het programma start om 10.00 uur met de tijdrit voor junioren. Kanshebbers in deze categorie zijn onder andere Manuel Michielsen, Luuk van Gestel en Enzo Leijnse. Om 11.00 uur is het de beurt aan de beloften U23, met onder meer Julius van den Berge, Sjoerd Bax, Jarno Mobach en Hartthijs de Vries als favorieten. 

De vrouwen beginnen om 12.20 uur aan hun kampioenschap. In deze cateogorie belooft het een spannend duel te worden tussen wereldkampioene Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk en Anna van der Breggen. 

Vanaf 14.00 uur is het parcours vrij voor de grote mannen, met naast Van Emden en Kelderman ook Dylan van Baarle en Niki Terpstra. 

De junior-vrouwen komen vanaf 17.30 uur in actie, met onder andere Britt Knaven, Femke Gerritse en Sylvie Swinkels als titelkandidaten. 

Om 18.00 uur volgen de nieuweling-meisjes, waar Maud Rijnbeek, Sofie van Rooijen en Lisa van Helvoirt tot de kanshebbers behoren. Als laatste komen om 18.30 uur de nieuwelingen in actie, met onder meer Jody Jochems, Hugo Kars, Mathijs de Kok en Salvador Alvarado.