Ereplaatsen voor Brabantse renners bij NK Philippine

23 juni 2018

Bij het NK wielrennen in Philippine wisten diverse Brabantse renners in de top tien te finishen. Met titels voor clubleden Wouter van de Weerdhof en Max Kroonen hebben ze bij Willebrord Wil Vooruit alle reden voor een feestje.

De wedstrijd voor elite zonder contract eindigde in een massasprint, die werd gewonnen door Roy Pieters. Hij haalde het voor Jeff Vermeulen en titelverdediger Hans Dekkers. Jos Koop (Eindhoven) finishte als zesde, David van Eerd (Breda) achtste en Daan Meijers (Dongen) tiende.

De titel bij de junior-vrouwen ging naar Cathalijne Hoolwerf van het APB Junior Women Development Team. Zij toonde zich de snelste van een kopgroep van tien rensters. Eva Bijwaard en Lonneke Uneken reden naar het zilver en brons. Sylvie Swinkels (Handel) eindigde als vierde en Britt Knaven (Strijbeek) werd negende.

Sofie van Rooijen greep het rood-wit-blauw bij de nieuweling-meisjes. Zij haalde het in de eindsprint voor Maud Rijnbeek en Fleur van der Peet. Nina Spapen (Gilze) eindigde als vijfde, Senne Knaven (Strijbeek) werd negende en Lisa van Helvoirt (Erp) tiende.

Bij de nieuwelingen wist Wouter van de Weerdhof van Willebrord Wil Vooruit solo naar de nationale titel te rijden. Hij kreeg Bjarne Hemme en Steijn Willemsen als tweede en derde mee op het podium. Roan Konings (Oudenbosch) kwam als zevende over de meet, terwijl Tijn Louwerensen (Schijndel) als negende finishte.

Ook bij de junioren ging er een coureur van Willebrord Wil Vooruit met de titel vandoor. Hier kreeg Max Kroonen (foto) het rood-wit-blauw om zijn schouders gehangen. Hij won de sprint van zijn metgezellen Wessel Krul, Tim Marsman, Axel van der Tuuk en Casper van Uden. Mauro Spapen (Gilze) finishte als tiende.