Wielerpeloton te gast in Nieuwendijk en Fijnaart

8 juni 2018

Een druk wielerweekend voor wielerliefhebbers in West-Brabant. Naast het Wielerweekend in Gilze en de BWF-wedstrijd in Breda, wordt er ook nog gekoerst in Nieuwendijk en Fijnaart. In Nieuwendijk komen op 9 juni de junioren, jeugd en amateurs/sportklasse aan de start.

 

Als eerste vertrekken om 11.45 uur de junioren, met op de deelnemerslijst onder meer Hidde van Veenendaal, Nils Jansen, Rick Burgmans, Yoeri Slokkers en Tomas Kopecky. Vanaf 13.30 uur komen vervolgens de diverse jeugdcategorie├źn in actie. Het programma wordt om 15.45 uur afgesloten met de wedstrijd voor amateurs/sportklasse. Bekende namen op de startlijst zijn onder andere Stefan Laurijssen, Gijsbert Nieuwkoop, Germon Peeters en Martin van Plateringen. 

Op 10 juni wordt er gekoerst in Fijnaart. Hier wordt om 10.00 uur gestart met de wedstrijden voor de jeugd uit categorie 1 tot en met 7. Voor veel rennertjes is dit een laatste test voor het NK, dat op 17 juni wordt gehouden in Steenbergen. 

Om 15.15 uur komen de nieuwelingen in actie, met onder andere Roan Konings, Mathijs de Kok, Marijn Maas, Moreno Tak, Max Mosmuller, Tijn Louwerensen en Bailey Groenendaal.Daarna is het om 16.30 uur de beurt aan de junioren met Lars Hohmann, Owen Geleijn en Wouter Hopmans als kanshebbers.