Finishen als de Nederlands Kampioen

Het toneel is de finish in Hoogerheide van het NK wielrennen dat op 27 juni, 30 juni en 1 juli wordt georganiseerd op de Brabantse Wal. Het is de plek waar dat weekend de Nederlandse kampioenstruien opnieuw worden verdeeld. Dit jaar met een nieuw onderdeel, de NK organisatie voegt namelijk het NK Toertocht op zaterdag 30 juni toe aan de programmering.

 

De afstanden 65 en 90 kilometer zijn voor iedereen toegankelijk. Diezelfde ochtend is er ook een 15 kilometer Familyride, met dezelfde finishlocatie als het NK. 

Zaterdag 30 juni is de dag waarop de elite-vrouwen en beloften in actie komen. Diezelfde ochtend gaat om 08:00 uur de 90 km van start van het NK Toertocht. En kwartier later zal de 65 km van start gaan. “Deelnemers moeten wel minimaal 22 km per uur gemiddeld rijden, willen ze op tijd finishen. Voor menig toerrijder geen enkel probleem.” Aldus Dimitri Bonthuis van Golazo Sports, organisator van het Nederlands Kampioenschap.

Om 12:00 uur sluit de finish van de toertocht, kort daarna gevolgd door de eerste doorkomst van de elite vrouwen. Het parcours zal zoveel mogelijk over hetzelfde parcours gaan als de elite. “We proberen er een waar wielerfeest van te maken, waarbij de deelnemers echt onderdeel zijn van het Nederlands Kampioenschap. Er is voor ieder wat wils, bijvoorbeeld de 15 kilometer waar iedereen aan mag deelnemen. Deze afstand mag met alle soorten fietsen afgelegd worden.” Aldus de heer Bonthuis.     

Voor wie dit wielerfeest niet wil missen: de inschrijving is nu geopend! Inschrijven kan op www.nktoertocht.nl.