Geen Ster ZLM Toer in 2018

11 april 2018

De Ster ZLM Toer - GP Jan van Heeswijk gaat in 2018 niet door. De organiserende Stichting Wielerbelang Schijndel heeft met pijn in het hart moeten besluiten om de koers te annuleren.  

 

De internationale wielerwedstrijd stond gepland van woensdag 13 juni tot en met zondag 17 juni. “We zijn er door organisatorische redenen, ondanks toezeggingen van diverse etappeplaatsen, niet in geslaagd om het etapeschema georganiseerd te krijgen”, aldus voorzitter Anton Ganzeboom. 

De Ster ZLM Toer werd met name door sprintersploegen gezien als een ideale voorbereidingskoers op de Tour de France. Afgelopen jaren wisten onder andere André Greipel, Marcel Kittel en Dylan Groenewegen etappes op hun naam te schrijven. Groenwegen won vorig seizoen nog de etappe in Hoogerheide, terwijl Kittel de slotetappe in Oss op zijn naam schreef.

“Helaas zijn we er tegenaan gelopen dat, nadat we het financiële kader rond hadden, enkele beoogde etappeplaatsen toch afhaakten”, vervolgt Ganzeboom. “De besluitvorming hiervoor duurt vaak even en ook het traject rond vergunning wordt steeds complexer. Er is niet genoeg tijd om nu nog met alternatieven te komen. Daardoor moeten we nu dit besluit nemen.” 

De organisatie kan niet langer wachten op andere mogelijkheden. “Wij kiezen er bewust voor om nu de knoop door te hakken. Ook omdat we ploegen in de gelegenheid willen stellen om een alternatief te zoeken voor onze wedstrijd.” Het niet doorgaan van de wedstrijd is absoluut geen definitief einde van de koers op het UCI 2.1 niveau. “Dit geeft ons als organisatie nu ook de ruimte om onze focus op 2019 te leggen. Dan willen we sterker dan ooit terugkomen!” (Foto: Wouter Roosenboom)