Alliantie Samen Fietsen voor veilige kilometers

6 april 2018

Het nieuwe fietsseizoen is begonnen. Met het stijgen van de temperatuur maken we met veel plezier weer meer kilometers. De verscheidenheid aan gebruikers (racefietsers, e-bikers, gezinnen, scholieren) maakt het op sommige locaties en tijdstippen wel steeds drukker op het fietspad. Houd rekening met elkaar en geef elkaar de ruimte, dan houden we het fietsplezier voor iedereen even groot.

Dat het steeds drukker en gevaarlijker wordt op het fietspad lezen we elk voorjaar in de diverse media. Maar, zo’n driekwart van de recreatieve fietsers ergert zich helemaal niet aan de drukte op het fietspad én geven ons fietsland een ruim voldoende (een 7,9), wijst ANWB-onderzoek uit.

In het najaar van 2017 is de Alliantie Samen Fietsen tot stand gekomen met als doel gevaarlijke situaties op de fietspaden zoveel mogelijk te voorkomen. De Alliantie bestaat uit partijen die één of meerdere gebruikersgroepen van het fietspad vertegenwoordigen en/of zich bezighouden met de veiligheid van recreatieve fietsers: ANWB, Fietsersbond, NTFU, Landelijk Fietsplatform, VeiligheidNL en de KNWU.

Meer informatie vind je op de website van de Alliantie: alliantiesamenfietsen.nl.