Start wegwedstrijden NK Wielrennen 2018 in Nispen

28 maart 2018

De wegwedstrijden van het NK Wegwielrennen 2018 gaan van Nispen naar Woensdrecht. Eerder werd al bekend dat de tijdrit start en finish heeft in Bergen op Zoom. Het NK 2018 vindt plaats op de Brabantse Wal. De KNWU, de Regio West-Brabant, organisator Golazo en de ploegen slaan de handen ineen om een mooi wielerfeest te creëren in de wielergekke Brabantse streek.

 

Het NK Wegwielrennen vindt plaats op 27 juni, 30 juni en 1 juli. Vanuit Nispen, onderdeel van de Gemeente Roosendaal, vertrekken de verschillende wegwedstrijden voor een ronde over de Brabantse Wal. De finish van de wegwedstrijden vindt na een aantal lokale rondes plaats in Woensdrecht. De start van het NK gaat onderdeel uitmaken van het wielerprogramma in Nispen, dat al gepland stond op 1 juli. 

Programma NK Wegwielrennen 

Het programma van het NK Wegwielrennen bestaat uit drie wedstrijddagen. 

27 juni         Tijdritten Beloften, Elite-vrouwen en Elite-mannen in Bergen op Zoom 
30 juni         Wegwedstrijden Elite-vrouwen en Beloften van Nispen naar Woensdrecht 
01 juli          Wegwedstrijd Elite-mannen van Nispen naar Woensdrecht 

Programma Ronde van Nispen 
Op 30 juni vinden de start van de Elite-vrouwen en de Beloften plaats. Op zondag 1 juli vertrekken de Elite-Mannen vanuit Nispen. Alle starts vinden plaats aan de Dorpstraat. Het programma van de Ronde van Nispen, die oorspronkelijk plaats zou vinden op 1 juli, wordt aangepast voor het NK Wegwielrennen. Na de starts vinden op het parcours diverse wedstrijden plaats waaronder een Decathlon Dikke banden- en een prominentenrace.