Twaalf medailles voor Oranje op WK Baanwielrennen

De Nederlandse equipe heeft op het WK Baanwielrennen in Apeldoorn maar liefst twaalf medailles gewonnen. Ook de Brabantse sprinters Hetty van de Wouw, Shanne Braspennincx en Harrie Lavreysen grepen eremetaal. Meest succesvol was Kirsten Wild, die drie keer goud en een keer zilver won. 

Wild greep de regenboogtrui op het omnium, scratch en puntenkoers. Samen met Amy Pieters eindigde zij als tweede op het onderdeel koppelkoers. 

De andere regenboogtruien werden gewonnen op de teamsprint (Harrie Lavreysen, Matthijs Büchli, Nils van ‘t Hoenderdaal en Jeffrey Hoogland) bij de mannen en door Jeffrey Hoogland op de 1 kilometer tijdrit. 

Zilver was er verder voor de vrouwen op de teamsprint (Laurine van Riessen, Hetty van de Wouw, Shanne Braspennincx en Kyra Lamberink), Jan-Willem van Schip (omnium en puntenkoers), Annemiek van Vleuten (achtervolging). 

Elis Ligtlee won brons op de 500 meter tijdrit bij de vrouwenen Theo Bos veroverde eveneens brons op de kilometer tijdrit bij de mannen. 

Op de laatste twee dagen was Omnisport Apeldoorn tot de laatste stoel gevuld. Daarmee was ook voor organisator Libéma dit wereldkampioenschap een doorslaand succes. 

Bekijk hier een samenvatting van het WK Baan: https://www.youtube.com/watch?v=wfLfrc4lZ0A