Mooi programma bij opening WielerExperience Roosendaal

3 maart 2018

Wethouder Toine Theunis geeft op 10 maart om 12.30 uur samen met Leontien van Moorsel, Joost Wichman, Twan van Gendt, Niels Bensink en Laura Smulders het startschot voor de officiële opening van WielerExperience Roosendaal. Na de opening vinden er tijdens de open dag op alle banen demonstraties plaats. 

 

 

Van 13.00 uur tot en met 17.00 uur vind je op het Wielerplein verschillende fietsspeciaalzaken voor racefiets, mountainbike en BMX. Alle grote merken zoals Cube, Trek en Shimano zijn van de partij. Natuurlijk kun je fietsen uitproberen op de verschillende banen. En heb je trek gekregen? Geen probleem. Op het Wielerplein staan verschillende foodtrucks voor je klaar. 

Op het mountainbike parcours kun je van 13.00 uur tot 16.30 uur ieder half uur een clinic volgen. Pauliena Rooijakkers (meervoudig kampioene strandrace en ploeggenote van Marianne Vos), Kelvin Bakx (veldrijder uit Bergen op Zoom) en Bas Nieuwkoop (Elite renner uit Roosendaal) leren je de fijne kneepjes van het mountainbiken. 

De wielerbaan is het strijdtoneel van twee ploegentijdritten. Vier ploegen met vier renners strijden om 13.00 uur en 15.00 uur om de eer van de dag. Tussen 14.00 en 15.00 en na 16.00 uur kun je de wielerbaan zelf uitproberen. 

De grootste pumptrackbaan van de wereld moet je natuurlijk gelijk zelf uitproberen. Je bent van harte welkom met je BMX, op je skates of met je skateboard om je eerste rondjes te maken. Voormalig wereldkampioen MTB Joost Wichman komt demonstraties geven. Joost en zijn kompanen laten je tussen 14.00 uur en 15.00 uur en tussen 16.00 uur en 17.00 uur hun kunsten zien.