TechnoGroup hoofdsponsor Profwielerronde van Etten-Leur

26 februari 2018

De Profwielerronde van Etten-Leur heeft met TechnoGroup een nieuwe naamgever voor haar evenement. Onder de naam van TechnoSelect was het bedrijf al mede hoofdsponsor van de Profwielerronde. Het bedrijf neemt als naamgever het stokje over van de Rabobank, die als mede hoofdsponsor aan het evenement blijft verbonden. 

 

De huisstijl van de profwielerronde zal volledig aangepast worden aan de huisstijl én de kleuren van de nieuwe hoofdsponsor. De TechnoGroup heeft samen met het bestuur van de Profwielerronde de intentie uitgesproken om het niveau van de profronde naar een nog hoger niveau te tillen. 

Aan het programma op zondag 19 augustus aanstaande, zal in vergelijking met de vorige editie, waarbij zo’n beetje alle toppers aan de start verschenen, niet erg veel veranderen. “Onze formule staat als een huis”, aldus voorzitter Ronnie Buiks. “Naast de Dikke Banden Race voor de basisschoolleerlingen, zal er een zogenaamde loopfietswedstrijd over 75 meter voor de allerkleinste talentjes worden georganiseerd.” 

De organisatie heeft het idee om de vader/zoon wedstrijd van vorig jaar te vervangen door een wedstrijd waarin de vele medaillewinnaars van de voor Nederland zo geslaagde Olympische Winterspelen in Etten-Leur aan het publiek zullen worden getoond. Buiks: “Let wel, dit is een idee, dat nog geheel uitgedacht en uitgewerkt dient te worden, maar is wel waar we naar streven.” 

Het parcours van de profronde zal in vergelijking met andere jaren wel worden aangepast. Er wordt niet meer door de Oude Bredaseweg gereden, maar via de Ridderstraat of de Hof van Houte (de winkelstraat) en vervolgens via het Torenpad naar de Anna van Berchemlaan. Dit omdat de KNWU het parcours anders te kort vindt om volgauto’s toe te staan. Door het parcours iets uit te breiden kan deze service wel worden geboden. De consequentie daarvan is, dat de VIP locatie aan de Anna van Berchemlaan in het Oderkerkpark zal worden opgebouwd. De catering in het VIP dorp komt in handen van de lokale cateraar Partyservice Jan Vermunt. (Foto: Peter van Rooij)