Mooie transfer voor Ryan Kamp

27 februari 2018

Nederlands kampioen veldrijden bij de junioren Ryan Kamp uit Raamsdonksveer heeft een overeenkomst voor twee jaar getekend bij Marlux-Bingoal, de ploeg van beloftenwereldkampioen Eli Iserbyt.

Kamp die de afgelopen seizoenen voor ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies reed, heeft tweeledige gevoelens bij het afscheid. “Ik kijk terug op een heel mooie tijd bij de ploeg. In die periode zijn er vooral leuke dingen gebeurd, al waren er ook valpartijen en een polsbreuk. Ik vind het jammer om deze vertrouwde omgeving te verlaten, maar ik denk dat het tijd voor een stapje hoger is. Ik hoop bij de beloften vooral weer opnieuw ervaring op te doen en hoop verder uit te groeien tot een goede renner.”

Teammanager Frank Groenendaal wenst Kamp het beste voor zijn toekomst. “We hadden zowel Ryangraag behouden. Maar ons belangrijkste doel is het om jonge renners een basis te geven voor hun verdere toekomst, ook op het moment dat anderen die capaciteiten van deze renners nog niet zien. Met het vastleggen van alweer de nodige nieuwe talenten voor komend jaar blijven we inzetten op een solide toekomst voor ons team én het Nederlandse veldrijden. Mede dankzij onze partners en begeleidingsteam heeft Ryan stap kunnen maken.”